Santapaperi

Kerromme tällä sivulla Hiotun kuulumisia ja kirjoittelemme asiasta ja vähän sen vierestäkin.

16.6. julkistetulla kaupalla Hiotusta tulee osa Raute-konsernia.

 

Hiotun osake-enemmistö Rautelle

Hiotun osakkaat ovat tänään 16.6.2020 solmitulla sopimuksella myyneet yrityksen osake-enemmistön Raute Oyj:lle.

Hiottu jatkaa asiakkaidensa tuotannon parantamista ja liiketoiminnan kehittämistä kuten tähänkin saakka. Pyrkimyksenä on, että omistuspohjan muutos näkyy asiakkaille ainoastaan yrityksen kasvuna ja asiakkaiden käytössä olevana aiempaa suurempana asiantuntijajoukkona.

Raute on Hiotun pitkäaikaisimpia asiakkaita. Yrityksen arvot, joita ovat asiakkaan menestys, luottamus ihmiseen, tulosten saavuttaminen yhdessä ja vastuullisuus, sopivat hyvin Hiotun arvoihin ja toimintatapoihin.

Raute oli Hiotun osakkaille mieluinen kumppani yhteistyön syventämiseen, sillä se on perhetaustainen ja vakavarainen yhtiö ja maailman johtava teknologia- ja palvelutoimittaja viilun, vanerin ja LVL:n valmistajille.

Hiotun henkilöstö – samoin kuin osakkaatkin – jatkavat yhtiön palveluksessa. Toinen yrityksen perustajista, Kari Lapinlampi, jatkaa yrityksen vähemmistöosakkaana.

 

Rautesta lyhyesti:

Raute on maailmanlaajuisesti toimiva teknologia- ja palveluyritys. Rauten asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri, LVL (Laminated Veneer Lumber, viilupalkki) ja sahatavara. Teknologiatarjonta kattaa viilun, vanerin ja LVL:n koko tuotantoprosessin sekä erityismittalaitteita sahatavaralle. Tehdaslaajuisten kokonaisuuksien toimittajana Raute on maailmanlaajuinen markkinajohtaja niin vaneri- kuin LVL-teollisuudessa. Kokonaispalvelukonseptiin kuuluvat lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin.

Rauten päätoimipiste sijaitsee Lahden Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Kajaanissa, Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa ja Pullmanissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Rauten liikevaihto vuonna 2019 oli 151,3 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä vuoden 2019 lopussa oli 778.

Lisätietoja yhtiöstä löytyy linkin takaa.


Rauten pörssitiedote löytyy täältä.

Usein kysytyt kysymykset osakekauppaan liittyen löytyvät sivuiltamme.

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus pellentesque nisi tortor, sit amet sodales velit interdum accumsan. Nam in facilisis mauris, efficitur accumsan lectus. Curabitur quis fermentum dolor

Kuulumisia

Aiemmat postaukset