Santapaperi

Kerromme tällä sivulla Hiotun kuulumisia ja kirjoittelemme asiasta ja vähän sen vierestäkin.

"Meille molemmille, Hiotulle ja Rautelle tärkeintä ovat ihmiset, siis työntekijämme ja asiakkaamme, ja uskomme, että omistuspohjan muutoksesta on hyötyä kummallekin ryhmälle."

Kysymyksiä ja vastauksia osakekauppaan liittyen

Kantavia ajatuksia kaupan taustalta Hiotun osakkaiden ja työntekijöiden näkökulmasta

Raute on perhetaustainen ja vakavarainen yhtiö, joka on maailman johtava teknologia- ja palvelutoimittaja viilun, vanerin ja LVL (laminated veneer lumber) valmistajille.

Rauten arvot, joita ovat asiakkaan menestys, luottamus ihmiseen, tulosten saavuttaminen yhdessä ja vastuullisuus, antavat myös Hiotulle hyvän selkänojan kehittää toimintaansa pitkäjänteisesti ja vastuullisesti entistäkin paremmaksi.

Meille molemmille, Hiotulle ja Rautelle tärkeintä ovat ihmiset, siis työntekijämme ja asiakkaamme, ja uskomme, että omistuspohjan muutoksesta on hyötyä kummallekin ryhmälle.

 

Vaihtuuko yrityksen nimi?

Hiottu jatkaa itsenäisenä yrityksenä, vaikka onkin nyt osa Raute-konsernia. Yrityksen nimi säilyy ennallaan.

 

Miten muutos näkyy Hiotun asiakkaille?

Nykyiset ja tulevat asiakkaat ovat Hiotulle jatkossa vähintäänkin yhtä tärkeitä kuin tähänkin saakka. Toivomme, että omistuspohjan muutos näkyy asiakkaille niin, että jatkossa kasvamme ja meitä on aiempaa suurempi joukko asiantuntijoita auttamassa asiakkaita ja tekemässä parhaansa asiakkaidemme tuotannon ja prosessien kehittämiseksi.

 

Miksi Raute osti Hiotun?

Hiottu on jo pitkään ollut Rauten tärkeä yhteistyökumppani. Hiotussa on kiinnostavaa osaamista ja yrityksessä on tehty monipuolisesti kiinnostavia projekteja. Raute saa Hiotusta tarvitsemaansa vahvistusta digitalisaation edistämiseen. Myös läheisyys yliopiston ja muiden ICT klusterin sidosryhmien kanssa on arvokasta sekä kehittymiselle että kasvulle.

 

Mitä hyötyä Hiotulle oli yrityskaupasta?

Kauppa auttaa Hiottua kasvamaan ja kehittymään. Vaikka olemme kasvaneet, olemme edelleen olleet pieni firma ja sen vuoksi meillä on toisinaan ollut hiukan uskottavuusongelmia: asiakkaat eivät ole olleet vakuuttuneita siitä, että tällä joukolla pystymme tekemään asioita joita olemme tehneet. Kun Rautesta on tullut pääomistajamme, lisää se uskottavuuttamme: jos pörssiyritys Raute uskoo osaamiseemme, sietää muidenkin uskoa.

 

Mikä muuttuu Hiotussa?

Yleisesti yrityksen rakenne pysyy samanlaisena, eikä työntekijöiden raportointisuhde muutu, paitsi että toimitusjohtaja raportoi Rauten Metrix-liiketoiminta-alueen vetäjälle Janille.

 

Kumpi oli aloitteentekijä kaupassa?

Ensimmäiset keskustelut yrityskaupasta käytiin jo pari vuotta sitten ja silloin Raute toimi keskustelunavaajana. Silloin asia jäi vielä hautumaan, mutta tänä keväänä ennen koronakriisiä asia aktivoitui uudelleen, tällä kertaa Hiotun suunnalta. Koronakriisin ei annettu vaikuttaa suunniteltuun kauppaan vaan siinä edettiin koronasta huolimatta.

 

Mikä oli kauppahinta?

Kauppahintaa ei paljasteta. Hinta oli linjassa Hiotun osaamisen ja kiinnostavuuden kanssa.

 

Poistuvatko nykyiset omistajat yhtiöstä?

Nykyiset omistajat, Kari, Hannu, Sakari ja Mikko jatkavat yrityksessä. Kari jatkaa edelleen myös omistajana vähemmistöosakkaana.

 

Miten kauppa vaikuttaa Hiotun henkilöstöön?

Kenenkään työpaikka ei ole uhattuna. Päinvastoin Raute oli kiinnostunut Hiotusta nimenomaan yrityksen osaavan henkilöstön vuoksi ja pyrkii, että yritys kehittyy jatkossakin sekä osaamisessa että henkilöstön määrässä.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vivamus pellentesque nisi tortor, sit amet sodales velit interdum accumsan. Nam in facilisis mauris, efficitur accumsan lectus. Curabitur quis fermentum dolor

Kuulumisia

Aiemmat postaukset