Stalatube hyödyntää Hiotun mobiilisovellusta lähetystensä hallintaan

Kuva asiakkaamme Stalatuben varastosta

Lahtelainen asiakkaamme Stalatube Oy on maailman johtavia erikoislujien ruostumattomien teräsrakenteiden toimittaja ja jopa 94 prosenttia yhtiön tuotteista menee vientiin. Hiottu koodasi Stalatubelle mobiiliappsin, jolla yritys saa kuvattua ja dokumentoitua tarkasti maailmalle lähtevät lähetykset ja niiden sisällöt.

Lähtevästä logistiikasta vastaava Transport Manager Mauri Tura kertoo, että lähettämössä ei suoranaisesti hihkuttu innosta, kun hän ensimmäisen kerran kertoi uudesta dokumentointityökalusta. Vanhastaan se olisi tarkoittanut lähetysten kuvaamista ja kuvien liittämistä sähköposteihin, mikä on sekä työlästä että aikaavievää.

Kun kontteja lähtee maailmalle noin 500 vuodessa, toiveen helppokäyttöisyydestä ymmärtää. Hiotun mobiilisovellus yllätti kätevyydellään ja käsitykset kuvaamisesta muuttuivatkin äkkiä. Kuvien hallittu tallentaminen suoraan appsista ja kuvakansioiden jakaminen organisaation sisällä oikeille henkilöille on myös hyvin helppokäyttöistä.

Nyt sovellus on jo ehtinyt osoittautua varsin hyödylliseksi, Tura sanoo ja kertoo asiakkaasta, joka taannoin ilmoitti lähetyksestä puuttuvista tuotteista. 

– Pystyin vertaamaan pakkauslistaa ja kuvaa, ja saatoin todeta, että koko tilaus oli lastattu, Tura avaa. – Asia selvisi, kun kuljetusyhtiö ei löytänyt tuotteita välilastauspaikoiltakaan. Asiakas tarkasti toiseen kertaan tilanteen ja tuotteet löytyivät.

Jollei lähetyksen sisältöä olisi pystytty todentamaan millään, Stalatube olisi mahdollisesti joutunut hyvittämään hävinneen nipun asiakkaalle.

Dokumentointiohjelmasta voi siis olla suoranaista rahallista hyötyä Stalatubelle. Esimerkiksi kuljetusvahinkojen kohdalla yritys välttyy korvausvastuusta, jos voidaan todentaa, että tuotteet ovat lähteneet ehjänä Stalatubelta.

Perimmäinen syy kuvaustarpeelle tuli kuitenkin viranomaisvaatimuksista. Osa viranomaisista nimittäin vaatii lähetysten kuvaamista.

– Esimerkiksi Kiinan viranomaiset vaativat kuvia. Niitä on jo vuosia otettu ja lähetelty sähköpostilla. Jos kuvia ei ole, niin kuormien tullaaminen Kiinaan on huomattavasti vaikeampaa.

Vaivatonta ja tehokasta yhteistyötä

Stalatuben ICT Manager ja Business Controller Ari Puputti kertoo kehitysprojektin sujuneen poikkeuksellisen vaivattomasti.

– Pidimme muutaman palaverin ja teimme vähän pohjatyötä, Puputti kertoo. – Mielestäni tämä kehitysprojekti meni helpolla läpi. Saimme kuvattua tarpeemme Hiotulle, joka toteutti ne tehokkaasti.

Sovituissa aikatauluissa pysyttiin ja kustannusarviokin piti. 

– Viestintä ja kanssakäyminen oli helppoa yritysten välillä, Puputti sanoo. – Syntynyt ongelmatilannekin ratkaistiin suhteellisen nopeasti, mikä minusta kertoo toimivasta yhteistyöstä. Kiperissä tilanteissa kumppanuus punnitaan.

Erityiskiitosta saa Hiotun ymmärrys teollisesta tuotannosta.

– Hiottu on siitä harvinainen it-yritys, että siellä todella ymmärretään teollisuuden prosesseja, Puputti kiittelee. – Se, että joutuu selittämään juurta jaksain miten prosessit toimivat, hidastaa yhteistyötä. Kommunikointi on ihan eri tasolla, kun toinen osapuoli ymmärtää, mikä meidän bisneksemme on.

Molemmat suosittelevatkin Hiottua etenkin teollisuuden alan yrityksille. Kaikki, mitä luvattiin, on pitänyt. 

– Sanoisin, että Hiottu on innovatiivinen ohjelmistoyritys. Jos kumppani osaa esittää sellaisia parannusehdotuksia, joita ei itse ole edes tullut ajatelleeksi, ollaan jo aika pitkällä. Tällaisia it-firmoja ei ole montaa, Tura kiittelee. 

Stalatuben terästuotteita. Tuotteet kuvataan lähettämössä Hiotun koodaamalla mobiilisovelluksella.
Kuva: Stalatube